Jeffrey Liem


Ik heb meer dan 25 jaar ervaring als vrijgevestigde eerstelijnspsycholoog in individuele, (partner-) relatie- en gezinstherapieën in Den Haag, Naaldwijk en Delft. Voordien heb ik ervaring opgedaan als medewerker op Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs (CAD); als psycholoog i.o. werkzaam op afdeling Multimodale Gedragstherapie (M. Kwee) in een psychiatrisch ziekenhuis en als psycholoog en medegroepstrainer van cursussen, trainingen en workshops (assertiviteit en sociale vaardigheden, NLP en hypnose) in een Transcultureel Psychotherapeutisch Centrum (N. Talma).

 

Met name tijdens mijn decennialange werk als eerstelijnspsycholoog in de GBGGZ, waarbij de behandeling kortdurend en klachten oplossingsgericht dient te zijn, heb ik ruime ervaring opgedaan met het behandelen van depressies, fobieën, angst- en paniekstoornissen, psychosomatische klachten, PTSS, rouw- en verliesverwerking, levensfaseproblematiek, dwang en tic-stoornissen, (milde) eetstoornissen, arbeidsgerelateerde en studieproblemen (TU Delft studenten), surmenage en burn out. Daarnaast heb ik ook veel ervaring met behandelingen van (partner)relatie- en seksuele problematiek, ook bij partners’ van hetzelfde geslacht: LGBT counseling is een van mijn aandachtsgebieden, waarmee ik landelijk bekend sta. Behalve individuele therapie aan volwassenen en adolescenten en relatietherapie, heeft ook gezinstherapie altijd een plaats in mijn praktijk gehad.

 

Tevens ben ik in de regio bekend als transcultureel hulpverlener en heb ik altijd veel expats in therapie gehad. Behalve in het Nederlands kan de behandeling ook in het Engels, Duits (en Indonesisch) plaats hebben. De behandelingsmethode is generalistisch en eclectisch, waarbij principes uit de cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, client centered therapy, systeemtherapie en NLP worden gehanteerd. Cliënten kunnen zo nodig ook ‘s avonds na hun werk komen.

 

Sinds 3 jaar ben ik aangesloten bij de multidisciplinaire Praktijk InTeam. Sindsdien behoren ook meer intensieve en langdurige SGGZ behandelingen van cliënten met complexere problemen en (een vermoeden van) persoonlijkheidsproblematiek tot mijn werkterrein. Een overzicht van mijn opleidingen en lidmaatschappen vindt u hier: Opleidingen en lidmaatschappen drs. J. Liem.