Een behandeling die werkelijk aansluit op uw persoonlijke behoeften; daar gaan we voor bij Praktijk InTeam. Door samen te werken kunnen we een intensieve, frequente en kwalitatief hoogwaardige behandeling bieden.
PIT garantie: persoonlijk en hoogwaardig
Komt u voor de eerste keer naar Praktijk InTeam? Dan stellen we een uitgebreide diagnose vast. We bepalen dan of we u met onze gerichte aanpak écht verder kunnen helpen. Onze psychologen werken altijd samen met de GZ-psychologen, klinisch psychologen, psychiaters, psychotherapeuten en verpleegkundig specialisten, waardoor u profiteert van de expertise van de specialistische GGZ.

De aanpak van Praktijk InTeam
Onze aanpak heeft een vaste opbouw.
Dit kunt u verwachten:
Maak een afspraak voor een intake
Heeft u een doorverwijzing van de huisarts of een andere aanbieder van specialistische GGZ ontvangen? Dan kunt u contact met ons opnemen voor een intakegesprek. Zonder verwijsbrief kunnen wij u helaas niet verder helpen.
Het intakegesprek en uw diagnose
Tijdens een intakegesprek legt u uw klachten voor bij onze specialist. In dit eerste gesprek nemen we een psychologische vragenlijst door om een beter beeld te krijgen van uw klachten. Tijdens dit gesprek vragen we ook naar uw visie op de problemen en uw verwachtingen van een eventuele behandeling. Hierna stellen we een diagnose vast.
Adviesgesprek
Na de intake stellen we een behandelplan op. Hier staat uw diagnose, behandelvorm, doelen, werkwijze en verwachte duur in. Dit wordt in een adviesgesprek met u besproken. Wij streven ernaar om zo min mogelijk wachttijd tussen het onderzoek en de start van de behandeling te hebben. Bij aanvang van de behandeling vindt, indien u hier goedkeuring voor heeft gegeven, een terugkoppeling naar uw huisarts plaats.
Behandelafspraken
Het doel is uiteraard het verminderen van uw mentale klachten. Hiervoor richten wij ons niet enkel op de klachten, maar ook op uw persoonlijke doelen. Dit vraagt van u als cliënt een actieve houding. In de eerste fase van de behandeling zullen de contacten doorgaans wekelijks zijn, na de verloop van tijd zal de frequentie afnemen.
Tussentijdse evaluatie
Tijdens de behandeling houden we meermaals een evaluatiegesprek. Zo optimaliseren we niet enkel uw behandeling, maar ook de algehele kwaliteit van onze zorg. Aan het einde van iedere behandeling vindt een afrondende evaluatie plaats.
Vervolg behandelafspraken
Na de tussentijdse evaluaties maken we opnieuw behandelafspraken met u. Het aantal afspraken hangt af van uw vooruitgang. Kunt u dagelijks beter functioneren met uw klachten? Dan ronden we de behandeling af.
Eindgesprek
Het eindgesprek is de afronding van uw behandeling, hierin evalueren wij de behandeling aan de hand van de ROM-eindmeting. Deze vragenlijst meet de effectiviteit van de geboden behandeling. Daarnaast delen we een tevredenheidsonderzoek over onze praktijk, ook wel de CQI genoemd.
Neurobiologische ontwikkelingsstoornis
Denk aan afwijkend gedrag, zoals: negatief of agressief gedrag of hyperactiviteit.
Vergoedingen voor uw behandeling
Bij Praktijk InTeam betaalt u geen eigen bijdrage voor de vergoeding van uw psycholoog. Wij hebben ervoor gekozen om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars, omdat wij vinden dat u keuzevrijheid van behandelaren moet hebben. Daarom komt de eventuele bijdrage voor onze rekening. De eigen bijdrage is het deel van de vergoeding, wat de zorgverzekeraar niet uitbetaald.
Meer weten over deze vergoedingen?
